Hari ni.

Posted: May 8, 2014 in personal
Tags: , ,

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

image

Bangun pagi, mandi, bersiap untuk pergi buat kerja. Sampai kedai, baru nak mulakan kerja datang seorang hamba Allah. Nak pinjam motor katanya, entah mana dia nak pergi aku tak tahu. Lepas tu datang pula lagi seorang hamba Allah. Salam takde apa takde terus serbu masuk, “war, rokok sebatang.” rokok di hulur. “War, pinjam 20. Nanti selasa depan aku bayar habis. Semua 190 kan?” Eh! Rokok aku kau sapu, poket aku pun kau nak seluk? Berapi je telinga aku dengar tapi 20 tetap dia dapat.

Baru nak mula buat kerja, dah datang hamba Allah nak meminjam. Seposen pun belum masyuk lagi, dia dah nak meminjam? Panas!. Aku pernah dengar sorang uncle cina cakap, “lu mau hutang wa boleh kasi tapi kasi wa masyuk dulu la. Ini wa baru mau mula lu sudah mari mau hutang. Manyak suwei wo!” Lebih kurang macam tu la ayatnya. Heh
Pagi-pagi dah hangin satu badan dek drama hamba Allah tu. Dah la nak membayarnya liat! Memang tak ikhlas langsung masa menghulur 20 tu tadi.

Itu cerita pagi tadi. Menyampah? Ada aku kisah? o_O

*merungut tak sudah. Astaghfirullah.

Advertisements
Comments
  1. puterikasih says:

    alahai pagi-pagi dah nak meminjam ye..takpelah sabo je. Anggap je tu ujian. Allah nak beri rezeki lebih 🙂

    p/s duit pun orang nak menconteng..sepatutnya orang tu simpan buat kenangan..hehehe 🙂

    • keyol says:

      Mula2 tu hangin juga tp bila fikir balik…sabar je lah.

      Agaknya dia nak bg hadiah kat awek kot duit tu sbb ada birthday wish kat duit tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s