Posts Tagged ‘shower’

Bismillah. Selamat sejahtera.

Azan subuh berkumandang, sayup kedengaran di hujung telinga menandakan aku perlu bersiap sedia untuk menunaikan kewajipan sebagai seorang muslim.Terasa berat mata untuk di buka, terasa berat untuk mengangkat selimut yang membaluti tubuh.

Rintik hujan yang kedengaran diluar jendela menyukarkan lagi keadaan. Selimut yang membaluti tubuh semakin dipeluk erat, mata yang terbuka separuh semakin layu, semakin tertutup rapat.

Astaghfirullahal’zim, kuat sungguh godaan syaitan, bagi yang tipis imannya pasti akan tergoda dan aku juga tidak terkecuali. Nauzubillah 😥

Usai menunaikan tanggungjawab, syaitan kembali menggoda dan dek kerana tipisnya iman, aku kembali merebahkan badan dan akhirnya mata kembali tertutup, kembali dibuai mimpi.

(more…)

Advertisements

Arghh! Seluruh badan rasa lemah bila dia datang menyerang. Aku rasa dah lama dia tak menyerang tapi semalam dia datang semula. Erm adakah sebab aku makan maggi semalam atau pun sebab kena hujan? Kalau nak kata sebab maggi mungkin juga sebab perencah yang ada tu…. Selalunya lepas aku makan dia memang akan menyerang tapi takdelah seteruk ni. Selalunya lepas telan dua biji dia terus blah ini dah dua hari masih tak reti juga nak blah. Degil betul dia kali ni, nak boikot maggi la 😦

Malam tadi disebabkan dia aku tak dapat nak buat apa, bad mood aku dibuatnya. Nak menulis idea takde, nak blogwalking mood kelaut, nak tidur awal dia tak habis-habis menyerang sudahnya aku layan command & conquer tapi tak sempat nak serang orang aku dah lena. Aik! hebat betul penangan c&c, baru online terus lena padahal bukan main susah nak lena. (more…)

pagi-pagi bangun gosok mata, termenung atas katil, tengok kiri kanan “lambat lagi ni” baring semula sambung tidur. sejam kemudian bangun semula, gosok-gosok mata, termenung lagi tengok kiri kanan “alamak! sudah lewat” turun katil ambil tuala berkejar masuk bilik air.

masuk bilik air habis “termenung”  baru gosok gigi, kaki main acah-acah ke arah air shower yang terpasang. grrrr sejuk! selesai semua perkara. keluar bilik air dengan badan yang menggigil menahan sejuk. grrrrrrrrr!!! (more…)